Foto: SVT

Byggnad brann ner – båtar förstörda

Publicerad

Strax efter ett på lördagsnatten larmades räddningstjänsten om att det brann i en mindre byggnad på Lötudden vid Lybeck utanför Västerås. Byggnaden var i princip nedbrunnen när de kom fram. Senare upptäcktes skadegörelse på flera båtar.

Larmet kom klockan 01.10 om att det brann i ett mindre uthus på Lötudden, utanför Västerås.

– Det är oklart vad det var för bygnad. Ett pumphus, mindre båthus eller liknande. När vi kom fram var det helt nedbrunnet och vi släckte av med 4 kubikmeter vatten på och runt området så att det inte skulle blossa upp igen. säger Emil Berggren, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Sönderskurna kapell

Senare under morgonen upptäcktes skadegörelse på flera båtar vid en småbåtshamn i närheten.

– Vi är där just nu och undersöker och upprättar en anmälan. Det är 7-8 båtar som har blivit förstörda. Kapell har skurits sönder och det verkar som båtarna har genomsökts, säger Markus Thuresson, RLC-befäl hos polisen vid 9-tiden på lördagsmorgonen.

Kan bli flera anmälningar

Än så länge rör det sig om en anmälan om skadegörelse genom brand, men det kan bli flera ärenden.

– Vi har inga målsägande, eftersom småbåtsägarna inte är kontaktade ännu. Det var en förbipasserande som kontaktade oss, säger Thuresson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.