Djuren flyttas till andra kliniker Foto: Melker Blomberg/SVT

Djur flyttas till andra kliniker efter brand

Publicerad

Vid 14-tiden brann det på djursjukhuset i Strömsholm i Hallsthammars kommun. Branden hade startat i ett elskåp på vinden och byggnaden blev rökfylld. Nu flyttas djuren till bland annat Västerås djursjukhus fram till i morgon, tisdag.

Räddningstjänsten från både Hallsthammar och från angränsande län åkte till Strömsholms djursjukhus för att släcka branden vid 14-tiden på måndagen efter att ett larm inkommit till SOS alarm.

– Ingen medarbetare eller något djur har kommit till skada. Vi kunde utrymma lokalerna väldigt snabbt och vi flyttade till en närliggande byggnad, säger Mia Runnérus, chef för Evidensia Specialistdjursjukhuset i Strömsholm till SVT Nyheter.

Branden som startade på vinden i ett elskåp har släckt ned hela djursjukhuset och därför måste man nu flytta djur till andra kliniker.

– Vi kommer att köra dem till Västeråskliniken och de som vi kan, kommer vi att skicka hem, säger Mia Runnérus.

Omplaceringen av djuren kommer att vara tillfällig. Förhoppningarna är att kunna återuppta verksamheten i morgon.

Polisen spärrar av vägar

Polisen vädjar till allmänheten som tänkt sig passera djursjuket att ta en annan väg. De vägar som drabbas av avspärrningarna är, Djursjukhusvägen, Ladugårdsvägen samt vägen direkt bakom djursjukhuset.

Länsväg 525 och Herrskogsvägen påverkas inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer