Bränder och bilfest i Sala som urartade under Valborgsnatten i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

En bilbrand i Västerås tidigt på morgonen, några anmälningar om bränder i terrängen och några fall av misshandel. Cruising i Sala där över 300 bilar samlades på en parkering som polisen sen med stöd av polislagen stängde.
– Vi delade ut böter till höger och vänster, säger Daniel Wikdahl presstalesperson polisen region Mitt.

En cruising i Sala med över 300 bilar samlades på en parkeringsplats i Sala, men träffen fick avbrytas med stöd av polislagen, för att ordningen skulle kunna upprätthållas. Efter det fortsatte festen på en annan parkeringsplats, som även den fick avbrytas av polisen.

– Vi delade ut böter till höger och vänster. De hade trasiga baklyktor och folk hängde ut genom bilfönster, säger Daniel Wikdahl.

Några mindre bränder i terrängen och larm om bränder som sedan visats sig var privata Valborgseldar inkom också under kvällen.

En minibuss brann med öppna lågor på Bäckby i Västerås vid 5.30-tiden på fredagsmorgonen. Branden verkade vara anlagd och det fanns spridningsrisk till andra bilar, men räddningstjänsten hann släcka innan fler fordon skadas.

– Ingen misstänkt har anträffats, säger Daniel Wikdahl.

Hur sammanfattar du Valborgsnatten i Västmanland 2020?

– Jag har svårt att jämföra med andra år. Polisen (region Mitt) har störst fokus på Uppsala den här natten, säger Daniel Wikdahl presstalesperson polisen region Mitt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer