Foto: Melker Blomberg / SVT

Nu öppnas konstnären Richard Brixels gård för allmänheten

Publicerad

Nu kan man besöka Brixelgården för första gången. Skulptören Richard Brixel har inte bara en park fylld med verk, där finns också tre ateljeer som nu öppnas för allmänheten.

Richard Brixel är med en halvsekel lång karriär bakom sig en väletablerad, respekterad och internationellt verksam skulptör. Hans verk finns representerade i privata samlingar och museer i fem världsdelar. Hans bronser upp till åtta meter höga är permanent placerade på ett 50-tal offentliga platser runt om i världen.

Öppet hus för första gången

Den 21 maj annordnas öppet hus för första gången på Brixelgården i Måla, Hällarna. Då blir det möjligt att besöka denna konstnärsgård och skulpturpark som konstnären Richard Brixel har skapat och byggt upp under årtionden.

Här finns uppemot hundra skulpturer utomhus och flera hundra inomhus i tre olika ateljeer.

Arrangemanget anordnas tillsammans med Arboga Kommun och är kostnadsfritt, men för att delta måste man i förväg ha anmält sitt besök.

Känd skulptör

Richard Brixel är idag en av Sveriges mest erkända, välkända och respekterade konstnärer. Han har genomfört och varit representerad på över 400 utställningar i bland annat Norden, Italien, Tyskland, Holland, Kina och Kanada. Richard Brixels skulpturer och konstverk finns även representerade i privata samlingar, på museer samt gallerier runt om i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer