Den lilla bron i mossgruveparken i Norberg behövde stänga år 2011 på grund av säkerhetsskäl men under 2017 började man jobba för att rusta upp bron och nu är den äntligen klar. Foto: Alexander Weimar/SVT

Bron åter tillbaka vid gruvstråket i Norberg

Publicerad

För sex år sedan stängdes gångbron i Mossgruveparken i Norberg på grund av säkerhetsskäl. Idag öppnades äntligen bron igen.

Idag återinvides gångbron i Mossgruveparken i Norberg efter att den 2011 behövde stängas på grund av säkerhetsskäl. Enligt Norbergs kommun var aldrig tanken att bron skulle vara avstängd så länge men att olika prioriteringar gjorde att arbetet sköts upp. Men tidigare i år så blev det klart att bron skulle fixas och lagom innan årsskiftet står den nu klar.

– Det är fritt fram att börja vandra här uppe och flera har redan hunnit gå över bron. Det känns jätteroligt att den äntligen är öppen och att det är många som njuter av naturen här uppe, säger Johanna Odö (S), kommunstyrelsens ordförande i Norberg.

En del av Norbergs historia

I samband med reparationerna av bron så passade man även på att förlänga den och fälla träd i närheten. Nu kan alla som besöker parken gå hela promenadstråket istället för att tvingas vända när man kommit fram till bron. Man hoppas att promenadstråket i sommar kommer locka mycket turister.

– Här uppe är det en fantastisk miljö och ända sedan medeltiden fram till 1900-talet har det brutits i gruvorna här. Att kunna röra sig i de här miljöerna fritt betyder jättemycket för oss som bor i Norberg men även för turister, säger Odö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.