Foto: Marie Persson/Mälarenergi BTK

Brons till Stina Källberg i bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

Idag tog Stina Källberg från Köping brons i JEM-tävlingarna i Rumänien. Hon har slagit topprankade spelare under årets EM men förlorade semifinalen mot Jing Ning från Azerbadjan med 1-4.

Efter att ha vunnit både åttondelsfinal och kvartsfinalen med råge så slutade Köpingsbon Stina Källberg på bronsplats i klassen damjuniorer singel.

– Det var en jättebra prestation och hon har slagit många toppspelare säger klubbens ordförande Marie Persson.

Stina Källberg var inte rankad bland topp- 32 när hon gick in i tävlingen men har vunnit över många toppspelare berättar ordföranden för Stina Källbergs klubb, Mälarenergi BTK.

– Det är jättekul säger klubbens ordförande Marie Persson.

I ungdoms-EM finns två tävlingsklasser, en kadett och en junior. Stina Källberg tillhörde junior och det är sista året hon kan spela i den klassen eftersom att hon är 18 år.

– Hon har haft det lite tungt under året så det är jättekul att detlossnade. Det är bra inför kommande säsong att ha med sig det härresultatet, säger Marie Persson.

EM-tävlingarna hålls detta år i Cluj, Rumänien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.