Componenta i Virsbo. Foto: Audrey Erath / SVT

Componenta har fått en ny ägare

Uppdaterad
Publicerad

Componenta i Virsbo och Arvika köpts av den franska bolagskoncernen Forgex. Enligt ett pressmeddelande avser företaget att driva vidare båda verksamheterna för att utveckla och styrka sin position inom stålbranschen.

Det var den 17 juli som industriföretaget Componenta AB begärde sig själva i konkurs. Ett 90-tal anställda i Arvika och 110 i Virsbo berörs av konkursen.

Efter en lång process har verksamheterna nu fått en ny ägare.

På tisdagen den 19 september skedde nämligen en överlåtelse av verksamheterna i Arvika och Virsbo till den franska bolagskoncernen Forgex, skriver Advokatfirman Lindahl KB i ett pressmeddelande.

Avser driva företaget vidare

Componenta har främst tillverkat stålkomponenter till den tunga fordonsindustrin och Forgex är en etablerad aktör inom just stålbranschen.

Enligt pressmeddelandet så avser den franska koncernen nu driva vidare båda verksamheterna i Arvika och Virsbo för att utveckla och styrka sin position inom stålbranschen.

Information om vad ägarövertagandet innebär ges till alla medarbetare under onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.