Connie Dickinson: ”Det känns fantastiskt”

Publicerad

Efter nästan fem års tvist fick den amerikanska studenten rätt. Efter domen i HD tvingas nu högskolan betala tillbaka hennes studieavgift för en undermålig utbildning.
– Det känns fantastiskt, säger Connie Dickinson till SVT Nyheter.

– Jag visste ju från början att jag hade rätt. Det kändes ju att det var dålig kvalitet, säger hon.

Den amerikanska studenten betalade omkring 170 000 kronor för att läsa en matematikutbildning på Mälardalens högskola, men hoppade av efter att Universitetskanslerämbetet granskat den och underkänt den på fyra av fem punkter.

På grund av oklart regelverk kring återbetalning av studieavgifter sa dock högskolan nej. Tvisten fick på tisdagen ett avgörande i Högsta domstolen som ger studenten rätt. Hon får tillbaka två tredjedelar av beloppet och slipper också betala rättegångskostnaderna.

Studier i Stockholm

Hur har det här påverkat dig?

– Då från första början kunde jag inte bara vända mig någon annanstans. Alla som jag pluggade med då hade ganska svårt. Även för de svenska studenterna som kunde hoppa av och börja någon annanstans var det jättejobbigt, men ändå lite lättare. Jag hade inte samma möjlighet. Det blev att försöka hitta ett sätt att kunna plugga klart.

Hon berättar att hon idag studerar vid Stockholms universitet, men inte i samma takt som tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer