SVT samlade sportcheferna i tre elitklubbar i Västerås för att prata om hur coronaviruset har drabbat deras verksamhet. Naturligtvis med en sittplats emellan varandra. Foto: Melker Blomberg/SVT

Idrotten om konsekvenserna efter coronautbrottet: ”Ett stort vakuum”

Uppdaterad
Publicerad

För många idrottsklubbar tog säsongen 2019-2020 slut på ett snabbt och oväntat sätt på grund av coronavirusets framfart. För andra är det högst oklart när säsongen ska starta.

SVT har träffat Västerås IK, Västerås SK Fotboll och VästeråsIrsta HF. Tre elitklubbar i Västerås som berättar om hur coronaviruset har påverkat deras möjlighet till intäkter och hur det kommer att påverka deras verksamhet framöver.

Inställda slutspel, kval och en ungdomsektion som ligger helt nere för tillfället är något av det som oroar idrottsklubbarna.

– Nu måste vi försöka vårda och hålla kontakten med våra ungdomar så att de fortfarande känner att vi är en förening som bryr oss och att vi vill ha tillbaks dom, säger Thomas Moren klubbchef i VästeråsIrsta HF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet