Se bilderna från bilfesten i Hallstahammar. Foto: Josef Åhfeldt Racz

Cruisingrekord i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

En lyckad bilfest, så summerar arrangörerna årets upplaga av Hallsta Cruising. Trots vädret slogs rekord, omkring 900 bilar cruisade samhället runt.

– Ja det blev verkligen över förväntan med tanke på vädret. Det rullade in bilar hela tiden och allt flöt på. Jättekul! säger Jossi Åhfeldt Racz från arrangörsklubben Independent Cruisers.

Bilrekord

Omkring 900 gamla bilar uppskattas ha cruisat runt i Hallstahammar under lördagskvällen. Det är ett par hundra fler än under förra året. Enligt arrangörerna ska allt ha gått lugnt till och även trafiken flutit på.

– Poliserna gjorde ett kanonjobb hela kvällen och var där och manade på dem som stod still. VL:s busschaufförer som skulle igenom de bara vinkade glatt. Det var fullt med folk längs hela Parkgatan och efter vägen satt folk i sina trädgårdar och grillade och tittade, berättar Jossi Åhfeldt Racz.

– Sen är det klart att det också finns de som inte uppskattar det här, det finns alltid både och. Men de vi har hört ifrån har varit positiva.

Foto: Josef Åhfeldt Racz

Laddar om för 10-årsjubileum

Efter att ha städat till efter halv fem på söndagsmorgonen tar nu arrangörerna paus någon vecka, sen börjar de ladda om för nästa år. Då är det också 10-årsjubileum.

– Växa så mycket mer vet jag inte om vi kan göra, då vet jag inte hur vi ska få plats i lilla Hallstahammar. 1000 bilar är nog max, skrattar Jossi Åhfeldt Racz.

– Men det är klart att något nytt får vi ju hitta på för det gäller att förnya sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.