Hallstahammars bibliotek satsar på en lådcykel som turnerar runt i kommunen i juli. Hör barnen berätta mer om cykelbiblioteket och vad som fanns i den. Foto: SVT

Cykelbibliotek i Hallstahammar ska få barn att läsa mer

Uppdaterad
Publicerad

Under juli har bibliotekets lådcykel turnerat runt i Hallstahammars kommun. Den har bland annat dykt upp på badet, i bostadsområden och på Vallbyskolans fritids i Kolbäck.

Biblioteket i Hallstahammar äger en lådcykel sedan några år tillbaka. Inför sommaren fick frilansande kulturarbetaren Stina Elg frågan om hon var sugen på att under juli månad trampa kommunen runt med det rullande biblioteket.

Stina Elg, biblioteksassistent. Foto: SVT

– Nu har jag fått el till den så nu kan jag cykla även hit till Kolbäck. Och idag regnar det inte heller, skrattar hon.

Flera platser i kommunen

Just den här dagen är cykelbiblioteket på Vallbyskolans fritids i Kolbäck, men Stina har även besökt Strömsholm, bostadsområden på Trädgårdsgatan och Surbrunnsvägen i Hallstahammar, Skantzöbadet och Skantzen.

– Tanken med cykeln är att det här ska få barn att läsa lite mer, säger Stina Elg.

I klippet berättar Robin, 11 år, och Rasmus, 10 år, mer om lådcykeln och vad som fanns i den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.