Foto: SVT

Nu öppnar Kristiansborgsbadet igen – endast vuxna får bada

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen 15 januari öppnar Kristiansborgsbadet igen efter att ha varit stängt sedan början av sommaren 2019. Fastighetsnämnden har beslutat om ett ettårigt tilläggsavtal med det företag som i dag driver gymmet på badet.

Badet kommer ha en åldersgräns på 18 år och rikta sig till vuxna motionärer, vilket är beslutat av kommunfullmäktige. Beslutet grundar sig i att det i dag finns badhus för barn och ungdomar, men inget som riktar sig till vuxna.  

Även om badet öppnar igen skriver Västerås Stad på sin hemsida att besökarna bör vara beredda på att badhuset ibland kommer behöva stänga på grund av mindre reparationer eller ombyggnationer. 

Någon badvakt kommer inte heller finnas på plats, utan företaget som ska driva badet menar att besökarna “badvaktar varandra”. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.