Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Västeråsmajoriteten (S, KD, C och V) om tre satsningar som ska bidra till att öka tryggheten för västeråsarna. Foto: Adam Danielsson/SVT

Här är satsningarna som ska göra Västerås tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen presenterade den styrande majoriteten vilka satsningar som ska öka tryggheten i Västerås.

– Vi har sagt att vi ska lägga 50 miljoner under mandatperioden till civilsamhället och trygghetskapande åtgärder, och i dag presenterar vi 15 av miljonerna, säger Staffan Jansson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

S, KD, C och V vill satsa elva miljoner kronor på förebyggande insatser inom kultur, fritid och idrott. Pengarna ska bland annat förbättra friluftsområden, ge större möjlighet till barn att börja med fritidsaktiviteter och öka kulturskolans verksamhet.

– Det gäller att ge barn och unga en aktiv fritid oavsett vilka förutsättningar de har. Alla ska kunna vara delaktiga, säger Vicki Skure Eriksson (C), kommunalråd i Västerås.

Det kommer även satsas på att utveckla samverkan med polisen och andra insatser för att försöka öka tryggheten.

– Vi ser att det finns kriminella nätverk som rekryterar barn och unga till att sälja narkotika. Det ska vi förhindra genom att barn och ungdomar får andra aktiviteter som gynnar deras uppväxt och så småningom få jobb, säger Staffan Jansson (S).

I klippet berättar styret om tre ytterligare trygghetssatsningar som är med i paketet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.