Västerås stads hemsida. Foto: SVT

De här kommunerna har länets bästa – och sämsta – hemsidor

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad tillhör de tre bästa kommunerna i landet när det kommer till att ha en bra hemsida där informationen är lättillgänglig. Det visar den granskning som Sveriges kommuner och landsting (SKL) gör årligen.

Kommunerna har fått självskatta sina hemsidor genom att svara på 250 frågor som berör flera av deras verksamhetsområden.

I botten av listan hittar vi Sala, som har ett så kallat ”informationsindex” på 49 – att jämföra med Västerås, som landar på 96.

”Olika vad man behöver förbättra”

Undersökningarna har pågått i åtta år och sedan dess har många kommuner gjort stora framsteg, uppger SKL. Och det är inte självklart att de stora och resursstarka kommunerna har de bästa hemsidorna.

– Det kan se olika ut vad det är man måste förbättra, men det man kan säga är att det inte alltid är en resursfråga, säger Lars Strid, projektledare på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.

Västerås: 96

Arboga: 87

Köping: 86

Kungsör: 85

Fagersta: 84

Hallstahammar: 75

Sala: 49

Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar: Inga uppgifter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.