Eleverna på Träningsskolan i Köping är på väg att spräcka det planerade insamlingstaket med råge. Foto: Robert Gustavsson/SVT

De pärlar för allas rätt att funka olika

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår Musikhjälpen 2018 som i år samlar in pengar till personer med funktionsvariation. På Träningsskolan i Köping har man tagit utmaningen på allvar och redan spräckt det planerade insamlingstaket med råge.

De tillverkar armband med olika budskap som de sedan säljer. De kallar sig för ”Familjen Köping” och har nu sålt för över 30.000 kronor och ligger högt upp på listan bland de som bidrar mest till musikhjälpen.

Summan som man hittills har fått in räcker till en yrkesutbildning för två (2) personer med funktionsnedsättning i ett helt år.

Everyone is special, U R Unique, Alla Tillsammans, Bra att funka olika, står det på armbanden, där all försäljning går till musikhjälpen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Musikhjälpen 2018

”Alla har rätt funka olika”. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

I år sänds Musikhjälpen från Lund den 10-16 december. I 144 timmar direktsänder programledarna från glasburen på Stortorget. Programmet sänds dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.