Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Armina Dedic berättar att det kan vara tufft att vara ung tjej och domare: “Du är tjej, du kan inte.” Foto: Caroline Slotte/SVT

Fotbollsdomaren Armina står i skottgluggen för föräldrars ilska

Publicerad

Spelare som tjatar, föräldrar som skriker och elaka ord som ropas är vardagen för många fotbollsdomare. 17-åriga Armina Dedic från Hallstahammar prisas för att under säsongen ha visat prov på mod och god kamratskap i sin roll som domare.

– Det känns bra att få stipendiet, samtidigt som det är lite läskigt. Som domare får man stå ut med mycket tjat och föräldrar blir tjuriga, men jag har också utvecklats och blivit starkare själv, säger Armina Dedic.

Förutom Armina får även Karolin Holmberg stipendiet, och de har bägge gått utbildningen Ung Domare. Satsningen är ett samarbete mellan Västmanlands Fotbollsförbund och Länsförsäkringar Bergslagen.

Målet med satsningen är att stärka unga domare, så att de känner sig trygga i olika matchsituationer och skapa en tillhörighet utanför den egna idrottsföreningen.

”En tillfällighet att jag tog mig hela vägen”

Elitfotbollsdomaren Mohammed Al-Hakim från Västmanland, är en av de som varit med och byggt upp satsningen Ung Domare. 

– Det är viktigt att ta hand om domarna när de börja, både genom att ge dem stöd och utbildning. Många faller bort på vägen och det är bara en tillfällighet att jag tog mig hela vägen. Därför är det en bra satsning, säger Mohammed Al-Hakim.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer