Till vänster: Arkivbild, inte på lägenheten ifråga. Till höger: kammaråklagare Carl-Johan Norström. Foto: TT/SVT

Dömd kvinna utreds för misshandel och sexuellt övergrepp mot expojkvän

Uppdaterad
Publicerad

Den 37-åriga kvinnans som dömts till tre års fängelse för misshandeln av en tidigare vän i Surahammar misstänks nu även för anstiftan till grov misshandel, försök till grov utpressning och sexuellt övergrepp mot sin tidigare pojkvän.

37-åringen är misstänkt för att ha styrt ytterligare en misshandel i en annan lägenhet ett stenkast från den hon tidigare låst in sin vän. 

Utredningen står och stampar

Den 2 februari, en dryg vecka innan 37-åringen misshandlade sin tidigare väninna på Köpmangatan, misstänks hon ha styrt misshandeln av hennes dåvarande pojkvän. Kvinnan misstänks ha haft två män till sin hjälp, varav den ena sitter häktad för brotten och den andre är på fri fot, efterlyst av polisen. 

– Det är därför vi inte kommer vidare i den utredningen för tillfället, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström.  

På vilket sätt har kvinnan varit del i misshandeln? 

– Hon är misstänkt för att ha främjat, styrt och anstiftat de här personerna till att begå brotten. Sen är hon också misstänkt för grovt sexuellt övergrepp men det vill jag inte gå in på, säger Norström. 

En roll som känns igen från misshandeln på Köpmangatan. Även där ska den 37-åriga kvinnan ha haft en styrande roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.