Domen mot åldringsbrottsligan skjuts upp – misstänkta vill lämna nya uppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen skulle domen i den uppmärksammade rättegången mot de så kallade åldringsbrottsligan komma. Men två av de misstänkta har nu begärt att få lämna nya uppgifter och därför flyttas datum för domen.

Under hela huvudförhandlingen hade de misstänkta restriktioner och kammaråklagare Anna Elmlöf yrkade på att de skulle kvarstå tills domen föll, men det höll inte tingsrätten med om och hävde begäran efter sista rättegångsdagen.

– Jag yrkade att de skulle ha fortsatta restriktioner för att jag ansåg att det fanns risk att de skulle kunna påverka varandra, lämna andra utsagor och påverka utredningen, säger kammaråklagare Anna Elmlöf.

Åldringsbrotten i Mellansverige

Mycket ovanligt

Att en dom skjuts upp mellan en huvudförhandling i tingsrätten och en dom är mycket ovanligt. Kammaråklagare Anna Elmlöf säger att hon inte har varit med om det tidigare.

Tingsrätten planerar nu för en extra huvudförhandling 11 mars. Då ska man ta ställning till de nya uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åldringsbrotten i Mellansverige

Mer i ämnet