Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör riksdagsledamoten Caroline Högström (M) om att vara från känd politikerfamilj: ”Ett kors att bära” Foto: Maja Tengnér/SVT

Politikerdottern Caroline Högström (M) blir riksdagsledamot för Västmanland: ”Ett kors att bära”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Hon är dotter till två av Västmanlands mest kända politiker, landstingsrådet och tidigare riksdagsledamoten Tomas Högström (M) och Elisabeth Unell (M), oppositionsråd i Västerås. Nu blir Caroline Högström (M) Västmanlands yngsta riksdagsledamot.

Caroline Högström, 30, är förskollärare och kommer från uppdrag som fritidspolitiker i kommunfullmäktige och utbildningsnämnden i Västerås stad. Nu väntar en ny vardag som riksdagsledamot.

Men situationen är inte helt obekant för Caroline Högström. Hennes pappa Tomas Högström var nämligen riksdagsledamot för Moderaterna på 90-talet och 00-talet. Och hennes mamma Elisabeth Unell har varit kommunalråd i både majoritet och opposition för Moderaterna i Västerås stad. 

I klippet berättar Caroline Högström hur uppväxten i en politikerfamilj har påverkat hennes karriär.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet