Drunkningstillbud i Köping – man låg i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har larmats till badplatsen Malmön i Köpings kommun. En äldre man som legat i vattnet har förts till sjukhus. Skadeläget för honom är i nuläget oklart.

Fem ur räddningstjänstens personal ryckte vid 12-tiden på söndagseftermiddagen ut till badplatsen Malmön i Köpings kommun efter ett larm om drunkning.

– När vi anlände till platsen var mannen redan uppdragen ur vattnet. Vi har inga uppgifter om hans skadeläge eller ålder men han har fått föras till sjukhus, säger Joakim Lans, inre befäl på Räddningsregion Köping.

Mannen har förts till sjukhus i Västerås. Enligt den senaste patientskaderapporten från Region Västmanland är mannen svårt skadad men hans läge är stabilt.

Under sommarmånaderna får räddningstjänsten många larm om drunkning. I klippet nedan hör du Fredrik Eriksson från räddningstjänsten berätta mer om detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.