Räddningstjänsten varnar för svaga isar i Västmanland: ”Vi har full beredskap”

Uppdaterad
Publicerad

Flera allvarliga isolyckor har inträffat runtom i landet efter de senaste dagarnas varmare temperaturer. Nu uppmanar räddningstjänsten i Västmanland allmänheten att inte ge sig ut på isen.

– Isen kan vara okej när man går ut, men när man kommer hem brister den i strandkanten, säger Gunnar Henrikson som är inre befäl på räddningstjänsten Mälardalen.

Isen i våra sjöar har snabbt förändrat karaktär i takt med att temperaturen stigit till plusgrader på kort tid. Det har skett flera olyckor på Mälaren där individer gått genom isen med dödlig utgång. Räddningstjänsten Mälardalen avråder starkt från att ge sig ut på isarna.

– Hela regionen har klarat sig i helgen, inga tillbud alls. Men det är folk som fortfarande är ute på isarna trots våra varningar. Vi har full beredskap, även med dykare och varnar allmänheten på alla våra kanaler. Det går fort nu, säger Gunnar Henrikson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.