Linda Lejon startade en namninsamling i början av september för att protestera mot Mälardalstrafik och MTR som ansvarar för driften på hennes tågsträcka. Idag har 3200 personer skrivit på den. Foto: Privat

Efter månader av tågstrul i Mälardalen – pendlare startar namninsamling

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång period av strul på Mälartågs sträcka Linköping-Uppsala startade Linda Lejon nyligen en namninsamling för att påtala de brister som många pendlare upplever. Snart har 3 200 personer skrivit på och i slutet av september ska listan lämnas till de ansvariga.

Linda Lejon bor i Morgongåva och tågpendlar sträckan Uppsala-Sala. Hon säger att hon har kontaktat ansvariga för Mälartåg tidigare men att inget har hänt och vill därför samla flera namn för att trycka på allvaret i situationen.

– Alla vi som bor på ”landet” drabbas extra hårt. Vi sitter i samma båt och är ungefär samma skara som åker dag ut och dag in. Vi tar oss inte till jobbet hälften av gångerna. Ibland kan tre tåg i rad vara inställda från Uppsala till Sala. Att tågen är ”inställda” men ändå går sträckan tomma och nedsläckta har också hänt flera gånger.

SVT Nyheter Sörmland pratade nyligen med MTR:s vd Frida Ukmar om framtidsutsikterna och lokförarbristen som bidragit till det aktuella läget. Men ljusningen ser ut att ligga långt fram i tiden.

– Jag vill kunna vara redo att till 2024 leverera den trafik vi lovat både Mälardalstrafik och resenärerna, säger hon.

MTR tog över driften av Mälartåg i slutet av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.