Under lördagen ska pojken förhöras på sjukhuset i Västerås där han också vårdas för sina skador. Arkivbild. Foto: TT

Efter mordförsöket – pojken kontaktbar och ska förhöras

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke som hållits nedsövd efter att ha huggits ner i Hallstahammar är under lördagsförmiddagen åter kontaktbar. Nu ska polisen förhöra pojken för att bilda sig en bättre uppfattning om vad som hänt.

Under natten till lördagen höggs en pojke ner med ett stickvapen i Hallstahammar.

Fyra personer greps varav tre har anhållits. Den yngsta personen, som är i 15-års åldern, har frigivits på grund av sin ringa ålder.

Stabiliserat tillstånd

Brottsoffrets tillstånd efter attacken var tidvis kritiskt men har stabiliserats efter en akut operation.

– Han är kontaktbar och vi ska förhöra honom under dagen, säger Sofie Tornin som är förundersökningsledare till SVT Nyheter Västmanland under lördagsförmiddagen.

Fler förhör planerade

Hon berättar att polisen fortfarande inte har en klar bild av vad det är som lett fram till det misstänkta mordförsöket.

– Vi har hållit inledande förhör med de misstänkta i samband med att de greps, men vi hoppas kunna bilda oss en mer fullständig uppfattning genom fler förhör under dagen.

Kontakta polisen

Polisen har samlat teknisk bevisning och undersöker nu om det finns vittnen till händelsen.

– Har man gjort iaktagelser ska man ringa polisen på 114 14, säger Sofie Tornin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.