Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter påtryckningar från hundägare – Nytt staket på Önsta hundrastgård Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Hundägaren Tony tröttnade på rastgårdens dåliga skick

Uppdaterad
Publicerad

Skicket på Västerås kommunala hundrastgårdar är dåligt, något som fick hundägaren Tony Cavander att på sin fritid rusta upp rastgården själv. Nu har Västerås stad, efter påtryckningar från hundägare, beslutat om nytt staket på Önsta hundrastgård och en upprustning av hundrastgården på Råby.

– Många tycker precis som jag att det här är våra familjemedlemmar, vi vill att de ska ha det tryggt och bra här, säger Tony Cavander, hundägare och besökare på Önsta hundrastgård.

I Västerås finns det sex kommunala hundrastgårdar, vilka alla är i behov av renovering. Vid flera tillfällen har hundägare hört av sig till kommunen och påvisat det dåliga skicket. Men enligt Linnea Viklund, gatu- och parkchef på Västerås stad, är hundrastgården på Önsta från början inte utformat för just hundar.

— Från början är det inte ens en hundrastgård, utan en fårhage. Så den kommer få nytt staket och sen kommer vi göra en stor satsning på råby där vi tillgänglighetsanpassar och renoverar upp hundrastgården, säger Linnea Viklund, gatu- och parkchef på Västerås stad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer