Visa alla (2)

Rektorn efter tågolyckan i Köping: ”En chock för alla”

Publicerad

Efter dödsolyckan då en pojke blev påkörd av ett tåg i Köping håller skolan där pojken gick extra öppet för chockade elever och personal.
– Direkt efter att vi fick beskedet startade vi krisgruppens arbete, säger rektorn Stefan Remne.

Det var på fredagsmorgonen som en pojke blev påkörd av ett SJ-tåg utan passagerare vid tågstationen i Köping. Pojken dog av skadorna. Olyckan inträffade i samband med att flera personer genade över spåret, har vittnen uppgett för polisen.

Krisgrupp startad

Pojkens skola i Västerås har haft extra öppet för chockade elever och personal hela helgen.

– Direkt efter att vi fick beskedet startade vi krisgruppens arbete. Det har framförallt handlat om stödsamtal både till elever och medarbetare. Vi öppnade tidigt ett minnesrum som man kan besöka och sitta lugnt och tänka sina egna tankar och skriva i minnesboken, berättar Stefan Remne, rektor på Grillska gymnasiet i Västerås.

”En kamrat som har försvunnit”

Under måndagen kommer pojkens klasskamrater inte ha vanliga lektioner, utan det blir sorg- och krisbearbetning tillsammans med personal från Svenska kyrkan istället.

– Mycket av arbetet har vi redan gjort i fredags och lördags på skolan där det fanns utrymme för stödssamtal, stillhet och inte minst att få träffas och prata ljusa minnen om en kamrat som har försvunnit, säger Stefan Remne.

”Din dröm kommer att leva vidare inom oss tills vi ses i nästa liv” Foto: Robert Gustavsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer