Foto: Arkivbild

Efter våldtäkterna: ”Inte mycket att gå på”

Uppdaterad
Publicerad

Än finns inga misstänkta för de våldtäkter som ska ha ägt rum i centrala Västerås i helgen. Enligt polisen finns inte mycket för dem att gå på, men utredningarna fortsätter.

Två våldtäkter anmäldes under festivalhelgen i Västerås, båda under natten mot lördag.

Den första ska ha skett i publikhavet på festivalområdet under Västerås Cityfestival. Anmälningen gäller ett övergrepp mot en 16-årig flicka på Fiskartorget.

– I nuläget finns det inte så mycket för oss att gå på, berättar Maria Salberg, förundersökningsledare polisens utredningsjour.

Vad kan du berätta om det som hänt?

– Det är anmält som en våldtäkt och en våldtäkt kan ju ske på flera olika sätt. Om planeringen vi har håller kommer det att hållas förhör med målsägande i dag, säger hon.

Utanför festivalområdet

Den andra våldtäkten, mot en 26-årig kvinna, som anmäldes samma natt ska också ha skett utomhus i centrala Västerås, men då utanför festivalområdet.

– Där har det hållits förhör och vi har tagit målsägandes kläder i beslag och hon har genomgått läkarundersökning. Vi har också haft hit en spermahund för att försöka säkra spår, men det gav inget, berättar Maria Salberg, förundersökningsledare polisens utredningsjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.