SVT Västmanland träffade blivande makarna hos frisören. På fredag, vid midnatt, gifter sig Ida och Max efter att de vunnit en auktion om ett exklusivt bröllop. Foto: SVT

Efter vinnande budet – vid midnatt gifter sig Ida och Max

Uppdaterad
Publicerad

Giftemål fanns med i livsplanen, men när ett exklusivt bröllop auktionerades ut under Musikhjälpen gick det fort. I torsdags vann Idas och Maxs bud och vid midnatt på fredagen gifter de sig i Västerås domkyrka.

Det är Svenska kyrkan som tillsammans med Västerås citysamverkan och flera lokala aktörer komponerat ihop ett exklusivt bröllopspaket som auktionerats ut till förmån för Musikhjälpen.

– Det här kändes väldigt smidigt, allt är redan klart, så det var bara för oss att åka upp till Västerås i tidigt i morse, säger brudgummen Max Åkesson.

Under fredagen har paret bland annat provat ut kläder, besökt Skatteverket, fixat hår, smink och blommor. Innan vigseln, med Oscar Zia på sång och 3-åriga dottern som brudnäbb, ska de även hinna med att prova ut ringar och fotograferas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet