Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu byggs en cykelväg mellan Kolbäck och Strömsholm, och i förlängningen ska man kunna cykla separerad från trafiken ända fram till Hallstahammar. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Efterlängtad cykelväg byggs nu mellan Kolbäck och Strömsholm

Publicerad

Nu har bygget av en cykelväg mellan Kolbäck och Strömsholm påbörjats. Den har pratats om i området under en rad år och tanken är att koppla ihop kommunens huvudort med de mindre samhällena.

Trafikverket har nu inlett bygget som beräknas bli klart under senhösten 2021. Målet är ökad tillgänglighet och bättre säkerhet för de som går och cyklar längs sträckan.

– Säkerheten blir ju mycket bättre när man åker på en separerad vägbana som är skiljd från trafiken, säger projekteringsledare Jimmy Larsson på Trafikverket.

En till etapp väntar

Första etappen som nu byggs är den mellan Kolbäck och Strömsholm, men senare ska det även byggas cykelväg på sträckan Lyckhem- Hallstahammar.

– Vi hoppas att det blir en jättetrevlig lösning så att man kan cykla från Hallstahammar till Strömsholm på ett säkert sätt, säger Tord Lilja trafikingenjör Hallstahammars kommun.

Se bilder från bygget i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer