Siri Karlenius och Linda Holmgren vill helst jobba inom LSS-verksamheten medan många av deras klasskamrater sägs ha siktet inställt på äldreomsorgen. Foto: Jenny Berggren

Eftertraktade undersköterskor tog examen i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av undersköterskor är stort på arbetsmarknaden. Under fredagen tog 15 nya examen vid vuxenutbildningen i Sala. Ett gäng som nu har goda chanser till fasta jobb – till och med i hemkommunen där det råder anställningsstopp.

– Vi kommer anställa undersköterskor, det är en yrkesgrupp vi har stort behov av. De har goda möjligheter att få fast anställning, säger Per Ström, socialchef i Sala kommun till SVT Västmanland.

På fredagsförmiddagen tog de 15 eleverna på undersköterskeutbildningen vid Vuxnas Lärande på Kungsängsgymnasiet i Sala examen. Betyg och diplom delades ut under festliga former. Se och hör mer i klippet.

– Det behövs undersköterskor. De flesta av dem här har redan jobb, men det är svårt att få en tillsvidareanställning innan du har en utbildning, säger Richard Aspholm, rektor vid Vuxnas Lärande.

– Vi har även startat en utbildning till undersköterska som man kan gå samtidigt som man vikarierar som vårdbiträde i Sala kommuns äldreomsorg. Man pluggar halvtid här och jobbar halvtid där, berättar rektor Richard Aspholm. Foto: Jenny Berggren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.