Morid Faraj, 17, bor i Kungsör och ska efter vårens distansundervisning börja pendla till Ullvigymnasiet i Köping igen. Foto: Mimmi Sundberg/SVt

Morid Faraj, 17, om att börja busspendla till skolan: ”Orolig för att smittas”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka börjar Morid Faraj, 17, andra året på Ullvigymnasiet i Köping och ska efter vårens distansundervisning återigen börja pendla med buss till skolan från hemmet i Kungsör.

– Man blir lite orolig, såklart, säger han.

Efter en vår av distansstudier på grund av coronapandemin ska gymnasieskolorna nu återgå till det normala, då Folkhälsomyndigheten inte längre rekommenderar distansundervisning.

Morid Faraj tycker att det har gått bra att studera på distans, men han föredrar att vara i skolan.

– Jag vill gå till skolan, för det är bättre lärandemiljö där. Distansundervisning är svårare eftersom man inte har någon direktkommunikation med lärarna och man får inte samma hjälp som när man är i skolan. Men det är högre risk att man får coronaviruset, säger Morid Faraj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.