Gymnasier i Västerås återgår till distansundervisning till viss del. Det för att det annars riskerar att bli trångt i kollektivtrafiken. Foto: arkiv

Gymnasieskolor i Västerås återgår till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten kommer en viss del av undervisningen på de kommunala gymnasieskolorna i Västerås åter genomföras på distans.

Det har Stefan Remne, verksamhetschef för gymnasie- och vuxenutbildningen på Västerås stad, meddelat i ett utskick till alla berörda elever.

Beslutet gäller även vissa gymnasiesärskolor. Undantagna från beslutet är Carlforska gymnasiet och Lidmanska gymnasiet.

Coronaviruset i Västmanland

Minskad smittspridning

– Anledningen till beslutet är att undvika trängsel i kollektivtrafiken och därmed minska smittspridningen, skriver Stefan Remne.

Skolorna ska, enligt riktlinjerna, ha cirka 20-30 procent av undervisningen på distans. Riktlinjerna kan dock ändras under terminens gång.

Inleds denna vecka

Under vecka 36 och 37 kommer övergången till fjärr- och distansundervisning att inledas. Hur fjärr- och distansundervisningen kommer att genomföras kan skilja sig något åt mellan skolorna.

– Även om det är tråkigt att vi kommer ha viss del av undervisningen på distans även under hösten, känner jag stort förtroende att undervisningen blir kvalitativt bra med våra erfarenheter från i våras, skriver Stefan Remne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet