Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Pinnverket ta form inne i en skogsglänsta i Nordansjö. Ella Ekman, 14 år, är med och skapar ett gemensamt konstverk tillsammans med andra sommarlovslediga barn. Foto: Audrey Erath/SVT

Ella är med och skapar Pinnverket – konst i skogen utanför Norberg

Uppdaterad
Publicerad

I en skogsglänta i Nordansjö utanför Norberg skapas just nu Pinnverket. Det är sommarlovslediga barn som i åtta workshops skapar det gemensamma konstverket av pinnar. Tanken är att det här sen ska bli starten på en permanent konstklubb för barn i Norberg.

Barnens konstklubb håller till i en uppröjd skogsglänta vid NOK-stugan i Nordansjö. Det är av det som röjts undan i gläntan som barnen nu bygger det gemensamma Pinnverket med.

– Jag bygger en koja, i olika våningar. Jag har ingen konstnärlig tanke med den, det bara blir. Den ska hålla för det mesta, att klättra i, leka i eller att bara sitta i, säger Ella Ekman, 14 år från Norberg.

Det var hennes mamma som fick nys om konstklubben och frågade om hon var intresserad av att vara med.

– Jag tänkte att jag inte har något bättre för mig, att jag kunde testa och se vad det var. Jag gillar ju konst och nu tycker jag att det är kul och skönt att inte bara sitta hemma, säger hon.

Permanent konstklubb för barn

Det är Konstfrämjandet Västmanland som står bakom konstklubben och arrangerar sommarens åtta workshops. Tanken är att det här ska bli en permanent konstklubb för barn i Norberg.

– Det finns annan verksamhet redan, som teater och musik, men just konst saknas här och vi tror att det är bra att man får möjlighet att hitta sin egen kreativa uttrycksförmåga, säger Jenny Berntsson, konstnärlig ledare på Konstfrämjandet Västmanland.

I klippet kikar SVT in i skogsgläntan där Pinnverket tar form.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer