Ägaren Kristina Leijonhufvud kommer inte att vara med och bygga upp verksamheten igen. Foto: Svt/PrivatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Elsas ägare kliver av

Uppdaterad
Publicerad
Efter att ha jobbat med en återuppbyggnad av Elsas i Norberg i över 10 månader så kom beskedet idag. Ägaren Kristina Leijonhufvud kommer inte att vara med och bygga upp verksamheten igen.

– Jag orkar inte driva det här längre efter allt som jag och min dotter har varit med om. Saker och ting börjar sjunka in och jag får inte ihop alla pusselbitar så jag har valt att inte gå vidare, säger Kristina Leijonhufvud.

Däremot kommer hon att medverka tillsammans med Elsas vänner för att hitta en köpare som kan ta över verksamheten.

– Det är ju jag som äger varumärket och halva byggnaden så absolut kommer jag att medverka till en försäljning, det är ju min högsta önskan att det ska bli ett Elsas där igen, säger Kristina Leijonhufvud.

Ingen överraskning

– Det här kom inte som en överraskning, jag har förstått att Kristina har mått dåligt och jag tycker att det är ett bra beslut. Hon måste tänka på sin familj. Jag är glad att hon inte bara tog försäkringspengarna och försvann, säger Lotta Gröning, ordförande i Elsas Vänner.

Finns det något som skulle få dig att ändra ditt beslut?

Nej, det är tungt och svårt men ändå känns det som rätt beslut för mig, avslutar Kristina Leijonhufvud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsas kafé nedbrunnet

Mer i ämnet