På Kristinagatan övergavs den brinnande bilen. Foto: Daniel Brodén

En man kidnappades och utsattes för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen påträffades mannen som är i 55-årsåldern i bakluckan på en bil i Västerås. Han hade kidnappats tidigare på dagen och misshandlats så svårt att det ses som ett mordförsök.

Det hela började med att polisen fick larm om bilar som körde vårdslöst och två trafikolyckor. En bil övergavs på Malmabergsgatan i en rondell och där spårade hundpatrullen upp en berusad man och han omhändertogs för fylleri.

Den andra bilen, som övergavs på Kristinagatan, hade börjat brinna och ur den tog sig tre personer.

– Enligt vittnen försökte en av de tre springa från de andra två, säger Jonas Partheen, polisens presstalesman.

Men de andra två, en man och en kvinna, tvingade in mannen i 55-åldern i en tredje bil.

Offret hittades i bakluckan

Polisen lyckas stoppa den bilen och hittar den svårt misshandlade mannen i baggageutrymmet. Mannen hade svåra skallskador.

Han fördes sjukhus och de andra två greps på platsen. Tillståndet för den misshandlade mannen är allvarligt men stabilt.

I den här rondellen lämnades en av bilarna. Foto: Daniel Brodén

Något senare kunde den berusade mannen som hade hittats vid den första bilen sättas i samband med kidnappningen och mordförsöket.

Efter mera spaningsarbete kunde ytterligare tre personer gripas.

Under dagen kommer förhör hållas i polishuset i Västerås. Foto: Daniel Brodén

Totalt är nu sex personer anhållna. Fyra män och två kvinnor och alla utom en är i 50-60-årsåldern. Den sjätte personen  i trettioårsåldern. Alla anhållna är tidigare kända av polisen.

Polisen kommer hålla förhör under dagen och göra flera tekniska undersökningar runtom i Västerås. De tre bilarna har polisen tagit i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.