Efter mordet på en man på Gideonsberg i Västerås efterlyser nu polisen fler tips och iakttagelser vid händelsen, natten mellan 18 och 19 september. Foto: SVT

En man anhållen misstänkt för mord på kriminell ledare i Västeråsnätverket

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelar i ett pressmeddelande att de, under tisdagsmorgonen, gripit en man i åldern 20 till 30 år. Mannen har anhållits och är skäligen misstänkt för mordet på den kriminelle ledaren som sköts till döds på Gideonsberg förra året.

– Mannen är misstänkt för mord tillsammans med andra, säger kammaråklagare Anna Elmlöv.

Under tisdagen kommer förhör att hållas med mannen som greps på en adress i Västerås under en insats på morgonen. Före gripandet var han anhållen i sin frånvaro.

– Mannen är känd hos polisen sedan tidigare, och han är skäligen misstänkt för mord, säger kammaråklagare Anna Elmlöv. Det är den lägre misstankegraden.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Flera misstänkta

Tidigare har totalt fyra personer suttit anhållna, misstänkta för mord och mordförsök på ledaren, men släppts på fri fot. Samtliga personer är dock fortfarande misstänkta för inblandning i mordet.

Det var vid midnatt den 18 september som en man i 35-årsåldern sköts till döds utanför porten till en bostad på Gideonsberg i Västerås. Polisen har flera gånger gått ut och vädjat om tips till allmänheten.

I nuläget jobbar utredarna efter tesen att mordet har planerats av flera personer.

– Det är en bedömning vi gör bland annat på grund av vittnesuppgifter som kommit in, säger kammaråklagare Anna Elmlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Mer i ämnet