En man döms till skyddstillsyn och behandling efter att han misshandlat sin sambo och haft narkotika i sitt hem. Foto: TT

Man från Västerås döms till fängelse för narkotikabrott

Publicerad

En man i 20-års åldern från Västerås döms bland annat för rattfylleri, misshandel och narkotikabrott och får nu sitta ett år och två månader i fängelse.

I domen kan man läsa att mannen åtalades förutom för narkotikabrott även för ringa narkotikabrott, misshandel, rattfylleri, olaga hot och hot mot tjänsteman. Enligt kammaråklagare Eva Uggla ska mannen ha bland annat uttalat hot om att döda eller skada en av de anställda på Kriminalvården när han satt i sin cell.

Det brottet menar tingsrätten inte går att styrka och därför frias han från åtalspunkterna om olaga hot och hot mot tjänsteman.

Mannen har erkänt delar av det narkotikainnehav som polisen hittade och brottet är styrkt enligt Tingsrätten i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.