Enligt ex-läraren rör det sig om ett slöjdprojekt som ”vantolkats något fruktansvärt”. Foto: TT

Ex-lärare klädde skolflickor i gummiklänningar – vill slippa fängelse

Publicerad

Tingsrätten i Västmanland dömde den numera sparkade läraren till fängelse i fyra månader. Ex-lärarens intresse för barn, införda gummikläder, hade en sexuell innebörd enligt domen. Nu vill ex-läraren frias.

Gärningarna riktades mot sex flickor i mellanstadieåldern och de uppdagades hösten 2016.

Enligt ex-läraren, som jobbade på en skola i Västerås, rör det sig om ett slöjdprojekt som ”vantolkats något fruktansvärt”. Det var han själv som tillverkade klänningarna och han lät sedan flickorna posera i dem medan han tog kort.

Tingsrätten gjorde en helt annan bedömning och fällde den 56-årige mannen för utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Vill frias helt

Tingsrätten skrev bland annat i sin dom:

”De rörelser som han instruerar dem att utföra tillsammans med det faktum att flickorna är nakna under en inte helt konventionell bikiniöverdel gjord av svart gummi ger otvetydiga sexuella referenser.”

Ex-läraren vill nu frias från alla åtalspunkter.

Rättegången kommer att pågå i dagarna tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.