Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Fagersta kommun ger gåva till medarbetare

Publicerad
Fagersta kommun kommer att erbjuda sina medarbetare en sommargåva i form av ett presentkort på maximalt 1 000 kronor som kan användas för att handla lokalt i Fagersta.

”Vi vill på så sätt tacka och uppmuntra kommunens anställda, och samtidigt stötta det lokala näringslivet i dessa tuffa ekonomiska tider”, skriver man på kommunens hemsida.

Fagersta kommun var den sista kommunen i Västmanland som införde friskvårdspeng till sina anställda 2018. Nu vill man alltså införa en sommargåva. Men om det blir någon gåva eller ej avgörs av kommunstyrelsen den 2 juni.

Ett eventuellt beslut gäller under förutsättning att riksdagen godkänner regeringens förslag om tillfällig skattefrihet för gåvor upp till ett värde på sammanlagt 1 000 kronor/anställd som arbetsgivare kan ge till sina anställda från juni och fram till årets slut.

Vad sommargåvan kostar för Fagersta kommun och var pengarna ska tas ifrån framgår däremot inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer