Foto: Robert Reinholdsson

Fartfylld snowracertävling i Västerås lockade alla åldersgrupper

Uppdaterad
Publicerad

I helgen intog kälksporttävlingen Snowracer Cup Vedbobacken i Västerås. Alla från fem år fick vara med och det fanns ingen övre åldersgräns – något som Marita Steen, från Äppelbo, tog till vara på.

Det är tredje året som tävlingen annordnas i Vedbobacken. Flera av deltävlingarna hålls runt om i landet men i år har några ställts in på grund av vädret, men säsongen avslutades ändå i Västerås.

Dagen i backen blev speciell på många sätt. För i och med att 70-åriga Marita Steen gjorde sledcrossdebut så var det tre generationer med i tävlingen på samma dag.

– Det är första gången som jag åker på 50 år. Det är lite svårt i liften men neråt går det bra och fort går det också, säger hon.

Det blev en tredje plats för Marita Steen i seniorklassen. Det rutinerade barnbarnet Alice Johansson tog däremot sin tredje vinst i år och säkrade en totalcupsseger i sin klass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.