I klippet berättar Mikael Palm, regissör och produktionschef, om långfilmen som de spelar in på Schenströmska herrgården i Ramnäs – och när allmänheten väntas kunna se den. Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Romantiskt drama spelas in på Schenströmska herrgården i Ramnäs

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år kommer Ramnäs synas i rutan, för ett filmteam har hyrt Schenströmska herrgården för att spela in en långfilm. Filmen heter ”Lust” och är ett kärleksdrama – och filminspelningen välkomnas av Surahammars kommun.

Mikael Palm regisserar långfilmen och är även produktionschef. Han blev tipsad av sina föräldrar om Schenströmska herrgården i Ramnäs.

– När jag och min manusförfattare började skriva på den här långfilmen för två år sedan bestämde vi att ville ha inspelningen på en plats. För det ger maximerad dramatik, säger Mikael Palm.

Uppmuntras av kommunen

Surahammars kommun sponsrar filmteamet med matlådor under inspelningstiden berättar Leif Carlberg som är vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har aldrig haft något sådant här i Surahammar, och just att de hittade Ramnäs också är väldigt intressant. Det är bara positivt för vår del, att de har kommit hit för att spela in den är filmen. Vi ser det så klart som marknadsföring för kommunen, säger Leif Carlberg.

Filminspelningen pågår i ungefär två veckor.

Skådespelarna Sandra Redlaff, David Fukamachi Regnfors, Cia Eriksson och Timotej Mimen tillsammans med regissören Mikael Palm (andra från höger). Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.