Foto: Jaeesica Gow/TT

Färre unga utan arbete i Västmanland

Publicerad

Ungdomsarbetslösheten bland unga minskar i länet. I mars månad låg arbetslösheten i gruppen 18-24 år på 10,6 procent i Västmanland. Det är 156 personer färre jämfört med för ett år sedan.

I mars låg ungdomsarbetslösheten i Västmanland på 10,6 procent, vilket innebär att 1532 personer mellan 18 och 24 år var inskrivna som arbetslösa. Det är 156 personer färre än förra året. En minskning med nio procent jämfört med samma tid förra året. Det visar nya siffror som Arbetsförmedlingen presenterar.

– Det starka arbetsmarknadsläget ser ut att hålla i sig, säger Helena Lindh, arbetsmarknadsanalytiker, Arbetsförmedlingen.

Den totala arbetslösheten i Västmanland låg under mars månad på 8,5 procent, det motsvarar drygt 4800 personer. Det är en liten minskning med 0,3 procentenheter, jämfört med mars förra året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer