Foto: TT

Flera bilar inblandade i krock på E18

Uppdaterad
Publicerad

Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på E18 vid Bäckbymotet under eftermiddagen. En person klagade på nacksmärtor.

Tjugo över tolv under fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka vid på E18, i riktning mot Köping i höjd med Råby. Tre personbilar ska vara inblandade i olyckan och en person fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha klagat på nacksmärtor.

– Men ingen ska ha några livshotande skador. Däremot var samtliga bilar så pass skadade att de inte kunde ta sig från platsen på egen maskin, utan fick bärgas från platsen, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid RLC region Mitt.

Trafiksituationen på platsen ska enligt polisen ha varit besvärlig. Enligt en första prognos från Trafik Stockholm skulle full framkomlighet råda redan vid 13.00, men denna tid sköts sedan fram en kvart. Enligt Pelle Nellberg var trafiksituationen med största sannolikhet ”besvärlig”, ända fram till att polisen kunde lämna platsen vid halvtvå-tiden.

Vad som orsakade olyckan är oklart, men ingen misstänks i nuläget för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.