Dubbelbränder i samma bilar i Västerås

Publicerad

Räddningstjänsten fick vid fyra tillfällen under natten rycka ut på bilbränder på Bäckby och Skallberget i Västerås. Det handlade om dubbelbränder i samma bilar.
– Det kändes som att vi åkte jojo mellan stadsdelarna, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det började vid 23-tiden på tisdagskvällen – då larmades räddningstjänsten till Bäckby i Västerås där en personbil brann. På platsen anträffades en flaska och ett par handskar som polisen tog med för teknisk undersökning. Sen fortsatte det – vid 01.34 ringde en person SOS och larmar om en brinnande bil på Karlfeldtsgatan på Skallberget i Västerås.

– Vittnet som ringer ser två personer springa från platsen och hör något som smäller. En personbil brinner och två andra bilar får så kallade sekundärskador, säger Torsten Hemlin, inre befäl på polisens regionledningscentral.

”Åkte jojo mellan stadsdelarna”

Bara några minuter efter att räddningstjänsten släckt branden och åkt därifrån larmas de tillbaka till Karlfeldtsgatan. Nu brinner det igen – i samma bil. Men det är inte den släckta branden i motorutrymmet som blossat upp igen, utan nu brinner det inne i kupén.

– Det tog nog bara fem minuter innan boende ringde igen och sa att de hörde höga smällar. Det var som på given signal, som att någon bara lyfte på luren när vi var klara och sa ”nu har de åkt”, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vid 03.35 larmades räddningstjänsten ut till Bäckby igen då det åter brann i den bil som de släckte vid 23-tiden.

– Det var lite kämpigt där ett tag, det kändes som att vi åkte jojo mellan stadsdelarna, säger Anders Ellow.

Även bilbrand i Köping

Strax innan midnatt brann även en bil i Köping.

– När vi kommer till platsen brinner det för fullt, ganska nära en byggnad, troligen ett garage. Vittnen uppger att de sett en bil köra från platsen, säger Torsten Hemlin, inre befäl på polisens regionledningscentral.

Polisen har varit ute vid alla händelserna och tagit upp anmälningar om skadegörelse genom brand. Ingen person är gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer