Flera nya yrkeshögskoleutbildningar till Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Vuxenutbildningen i Arboga har nu blivit tilldelade tre nya utbildningar av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Tillsammans med tidigare års tilldelning kommer fem olika utbildningar att starta hösten 2021.

Det handlar om tre tekniska utbildningar: elkraftingenjör, underhållsingenjör och systemingenjör. Två utbildningar startar inom vård och omsorg: stödpedagog och specialistundersköterska inom demens, står det i ett pressmeddelande från Arboga kommun.

– Det här är utbildningar till yrkesroller som är kraftigt efterfrågade på arbetsmarknaden och vi är väldigt stolta över dem. Det är extra roligt att vi startar systemingenjörsutbildningen som vi har tagit fram i samarbete med SAAB och försvarsmakten i Arboga, säger biträdande rektor Carina Bolmefalk Edström.

Totalt inkom 1482 ansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan om att bedriva yrkeshögskoleutbildningar i landet. Myndigheten beviljade 484, varav 15 utbildningar i Västmanland och 3 i Arboga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer