• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Årsta med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att om man upplever obehag av röken, att man stannar inomhus och stänger dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera smittade med covid-19 på äldreboende i Köping Visa alla (2)
Visa alla (2)

Flera smittade av covid-19 på äldreboende i Köping – avråder från besök

Uppdaterad
Publicerad

Efter att besöksförbudet på landets äldreboende hävdes i början av oktober har fler än tio medarbetare och flera boende på Hagabergs äldreboende i Köping smittats av coronaviruset. Därför avråds nu anhöriga från att besöka sina närstående på boendet.
– Då kan vi bara hoppas att alla tänker på att det är de äldre vi försöker värna och skydda, säger Sassa Carlström, äldreomsorgschef i Köping.

Det är oklart exakt hur många som i nuläget har smittats med covid-19 på Hagabergs äldreboende i Köping, men avrådan att besöka boendet gäller tills vidare.

– Det var någon som var sjuk och därmed provtogs, och då uppdagades detta. Då började en smittspårning och i den hittade vi personer som inte har några sjukdomstecken men som är positiva. Och så gav det ringar på vattnet, säger Sassa Carlström, äldreomsorgschef i Köping.

Trots att ett tiotal anställda har smittats med coronaviruset uppger Sassa Carlström att personalsituationen inte påverkas särskilt utav utbrottet.

– Vi hanterar det i dag, men vi måste hela tiden ha en plan för om flera skulle bli sjuka.

Besöksförbudet hävdes

I början av oktober hävdes det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden och länets äldreboenden skulle skapa nya rutiner för att göra besöken så säkra som möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet