Arkivbild. Foto: TT/Montage

Flera trafikolyckor på E18 – flera fordon inblandade

Uppdaterad
Publicerad

En stökig fredag i Västmanlandstrafiken. Så kan man sammanfatta läget med en mängd kökrockar och avåkningar. Trafikverket varnar i ett meddelande för snöfall och halka.

Det har skett flera trafikolyckor på vägarna i Västmanlands län på grund av kraftigt snöfall och halka under fredagseftermiddagen meddelar Trafikverket.

Det började strax innan 16 vid Bergslagsvägen i Surahammar där en personbil åkte av vägen och rakt in i en lyktstolpe. Föraren fick föras med ambulans till sjukhuset, vaken och talbar.

Vid 16-tiden på fredagen fick SOS Alarm larm om en trafikolycka med flera fordon inblandade på E18 i Västerås vid trafikplats Bäckby.

Sju bilar i kökrock

20 minuter senare kom larm om ytterligare en trafikolycka. Då en stor kökrock med sju bilar inblandade vid Vallbymotet västlig riktning. Hur olyckorna gått till och om det finns några skadade är inte känt i nuläget, men polisen är på plats.

Halkbekämpning prioriteras till främst Europavägarna. Trafikanter rekommenderas därför att i största möjliga mån att främst välja Europavägarna E18 och E20 som färdväg. 

Är det halt ute?

– Det vet jag inte, men att det är mörkt och regnet faller ner och blir inte lättare att köra bil direkt, säger Daniel Wikdahl presstalesperson på polisen i Västerås.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.