Här nekas Marina från Ukraina att åka buss gratis i Västerås – trots beslut från staden

Uppdaterad
Publicerad

Tekniska nämnden i Västerås stad fattade beslutet att låta Ukrainska flyktingar åka gratis med stadens bussar. Men när flyktingen Marina Maksymets med dottern Nikol skulle åka in till stan blev det stopp.

– Vi försöker skapa ett så normalt liv som möjligt för Nikol ocjh Marina. Vi ser att Nikol lever upp när vi till exempel kan åka till badhuset, säger Elena Maximes.

En enig teknisk nämnd i Västerås beslutade den 17 mars att ukrainska flyktingar skulle få fria resor med stadsbussarna i stan.

Men på kollektivtrafikförvaltningen Region Västmanland menar man att det saknas direktiv ifrån regeringen och myndigheter och släpper inte på ukrainska flyktingar på bussen gratis.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

– Jag tycker det är jätteolyckligt att Västerås stad fattar beslutet och att Region Västmanland inte kan genomföra det, säger Elena Maximes.

I klippet får du hänga med när Marina skulle ta bussen in till stan – men stoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

Mer i ämnet