Carola Gunnarsson (C) Foto: Silvia Anna Westin/SVT

Före detta kommunalrådet jagade riksdagsplats: ”Önskat att det hade gått ännu bättre”

Uppdaterad
Publicerad

På fritiden är hon en passionerad jägare och tillbringar så mycket tid det går ute i skogen. Till vardags ger hon dock allt för den lokala politiken och hon hade hoppats på ett riksdagsmandat för Västmanland: centerpartisten och före detta kommunalrådet i Sala, Carola Gunnarsson.

Centerpartiet och Carola Gunnarsson som kandiderade till riksdagen fick inget riksdagsmandat. Det står nu klart sedan de slutgiltiga valresultaten har kommit. I Sala gick det dock bra för Centerpartiet och Alliansmajoriteten kommer att fortsätta. Men Carola hade hoppats på mer.

– Jag hade förstås önskat att det hade gått ännu bättre. Vill man kunna förändra någonting som politiker så behöver man ett bra röstunderlag till det, säger hon.

Carola Gunnarsson har varit aktiv politiker i Sala i nästan sexton år. Hon har varit kommunalråd under tre mandatperioder och utöver det har hon suttit som oppositionsråd under en period. I april i år lämnade hon dock ordförandeposten i kommunstyrelsen. 

– Den dagen då jag lämnade över till min efterföljare stängde jag av mobilen för första gången sedan 16 år. Som kommunalråd har man ju alltid jour, oavsett dagtid.

Carola Gunnarsson har varit engagerad i Centerpartiet sedan 1968 och hon har även nu en del kommunala uppdrag kvar i Sala kommun. Hon sitter dessutom kvar i ledningen av Sveriges kommuner och landsting och jobbar med internationella uppdrag i det europeiska kommunförbundet. 

– Det var någonting jag lärde mig tidigt: vill man förändra någonting så måste man göra någonting. Och det tankesättet har präglat hela min karriär och min politik, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.