Försäkringskassehandläggare hämnas i den prisade pjäsen

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det premiär för succésatiren ”Den flygande handläggaren”. När strålkastarna tänds öppnas dörrarna till en putslustig historia om nedskärningar och besparingar i försäkringskassans värld.

En pjäs om Försäkringskassan – låter det lockande? Hur som helst har pjäsen ”Den flygande Handläggaren” premiär på Västmanlands Teater på lördag. Vi var med undre den första publikrepetitionen.

På lördag har Gertud Larssons pjäs, Den flygande Handläggaren, premiär på Västmanlands Teater. Pjäsen handlar om den omställning Försäkringskassan gick igenom i början av 2000-talet.

Det låter kanske lite småtrist och scenen har förvandlats till en stor vänthall på Försäkringskassan, med bleka pasteller och blåvitt lysrörsljus.

– Visst kanske det låter trist med en pjäs om försäkringskassan. Men jag kan lova att det blir riktigt kul. Det är en satir om en verklighet som alla kan känna igen sig i, säger Martin Rosengardten som regisserat pjäsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.