I krig och fred heter boken som Västmanlands läns museum och Västmanlands hembygdsförbund och fornminnesförening gav ut under tisdagen. Foto: SVT/Melker Blomberg

Försvaret i Västmanland – fokus i ny bok

Publicerad

Nu släpper Västmanlands läns museum och Västmanlands hembygdsförbund och fornminnesförening sin 87 årsbok. Den här gången är det försvaret i Västmanland som står i fokus.

– Det här är ett tema som är väldigt aktuellt nu. I den här boken har vi bland annat försökt lyfta fram det kvinnliga perspektivet och vad försvaret betytt för familjer, säger Carl-Magnus Gagge, länsmuseichef, Västmanlands läns museum.

Boken innehåller berättelser från det tidiga 1700-talet fram till idag och ungefär 15 författare har bidragit med olika artiklar till boken.

– Anledningen till att att vi är så många är att vi vill hitta olika aspekter kopplat till vår egen tid och de aktuella frågorna idag, säger Carl-Magnus Gagge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.